KSA verduidelijkt de meldplicht bij incidenten voor kansspelaanbieders

De kansspelautoriteit is de toezichthouder op de markt van kansspelen. Het gaat hierbij om allerlei situaties die het vertrouwen van de consument kunnen schaden. Het is een zelfstandig bestuursorgaan dat zich sinds 1 april 2012 inzet voor een betrouwbaar aanbod aan kansspelen in een veilige omgeving. De belangrijkste doelen van de KSA zijn het voorkomen van een kansspelverslaving, het bestrijden van illegaliteit en criminaliteit en het beschermen van de speler. In dit artikel gaat bonusrondspelen voor u op een rijtje zetten wat dit nieuws betekent.

Aandacht gevestigd op vergunninghouders

De Kansspelautoriteit verduidelijkt de meldplicht bij incidenten voor aanbieders van kansspelen op haar website. Dit is vooral voor kansspelaanbieders van groot belang. Kansspelaanbieders moeten weten wat hun rechten en plichten zijn om een harmonieuze relatie met hun klanten te kunnen onderhouden. De uitleg die de KSA geeft is dan ook voornamelijk bij vergunninghouders onder de aandacht gebracht.

Doordat mensen de meldplicht naleven, is het makkelijker voor de KSA om haar consumenten te beschermen. Voor aanbieders van casinospelen, loterijen en sportweddenschappen is het verplicht om incidenten te melden bij de KSA. Hierbij zou je kunnen denken aan een valse trekking uitslag. Maar ook bijvoorbeeld door een verkeerde uitslag van een trekking door een technische fout of door een productiefout in een speeltafel.

De toelichting

De reden waarom de KSA meer toelichting wil geven heeft te maken met het feit dat de vergunninghouders niet altijd even duidelijk zijn wanneer er sprake is van een incident. Daarnaast zijn ze vaak ook niet duidelijk over wanneer iets een incident is en op welke manier je dit incident zou moeten melden. Dit is onder andere de reden waarom de Kansspelautoriteit in een toelichting uitlegt wat er in zo’n geval onder een incident wordt verstaan. Dit doen ze ook door allerlei voorbeelden te geven aan spelers. Verder staat er in de toelichting ook beschreven hoe een vergunninghouder op z’n minst behoort te handelen bij een incident.

Het is ondertussen onder actieve spelers vaak wel bekend dat de kansspelautoriteit de toezichthouder is op de markt voor de kansspelen. Maar dit is niet het enige waar de KSA voor dient. Ze doen veel meer, de KSA is namelijk ook verlener van Kansspelvergunningen. Het motto van de KSA is: “Veilig spelen op een eerlijke markt”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *